Treball síntesi Astronomia

La millor proposta en Treballs de síntesi i estades per a la secundària.

 • Secundària 2019/20
 • Secundària 2019/20
 • Secundària 2019/20
 • Secundària 2019/20
 • Secundària 2019/20
 • Secundària 2019/20
 • Secundària 2019/20
 • Secundària 2019/20
 • Secundària 2019/20
 • Secundària 2019/20
 • Secundària 2019/20
 • Secundària 2019/20

troba la teva casa!


AstroNomIA:
uNA AVENturA INtErgAlÀctIcA

 

Les activitats realitzades a la casa s’estructuren sobres els eixos de:

 

A/ L’univers, hipòtesis sobre el seu origen i possible desenllaç

B/ El sistema solar, la seva formació i curiositats

C/ El telescopi, unitats de mesura a l’espai i la indústria espacial

 

 

treball síntesi biodiversitat

 

La proposta compta amb un total de 13 activitats interdisciplinars realitzades a la casa més 7 activitats (ampliació treball de síntesis) a realitzar a la tornada en el propi centre.


treball síntesi

OBJECTIU DE L'EIX CONDUCTOR:

Aconseguir que els nois/es assoleixin un coneixement ampli de l’univers conegut i de les magnituds amb les què s’hi treballa.

 

 

treball síntesi

 

1/ DINÀMIQUES DE PRESENTACIÓ  Presentació del treball de síntesis  i de les activitats, explicació de les normes i sistema de valoració. Entrega del dossier.

2/ CURIOSITATS. PUNT DE PARTIDA   Llengua catalana  Dinàmica grupal. Objectiu: respondre 100 preguntes relacionades amb l’eix conductor.

3/ PLANETARI (EL SISTEMA SOLAR I LA SEVA FORMACIÓ)  
Coneixements del medi  Projecció a 360º en cúpula inḀable entorn al Sistema Solar i la seva formació.

4/ LA NOSTRA ESTRELLA: EL SOL  Llengua castellana.  Macro Joc per equips i en competició entorn a un mot encruat gegant que ens servirà per descobrir conceptes i deἀnicions d’elements i fenòmens de l’espai.

5/ QUE BAIXO!  Àrea de l’Educació Física. Coneixement del medi  Treballarem l’estudi de la velocitat tot  realitzant un treball estadístic i arribant a les conclusions que corresponguin aprofitant el mostreig de marques de la baixada per la tirolina de tots els membres del grup.

6/ AL CENTRE!
Àrea de Matemàtiques. Àrea de l’educació física.
  Tir amb arc: A partir d’una activitat merament lúdica, treballarem, per grups, la velocitat, la força i l’estadística com a eina predictiva.  Partint dels resultats obtinguts pels participants obtindrem la mitja d’encerts, la velocitat del llançament i l’estadística segons diferents variables.

7/ EL TERRITORI
  Geografia, Per grups realitzarem un conjunt de proves d’habilitat física i mental que permetran descobrir als nois/es l’estat per àrees geogràfiques de la indústria aeronàutica espanyola. A l’acabar, ronda de preguntes entre els grups, qui guanyarà?

8/  EL NOSTRE SISTEMA SOLAR  Àrea Ciències Naturals i àrea de matemàtiques  Mitjançant una dinàmica amb plafons específics realitzarem una aproximació a les curiositats del Sistema Solar i a les seves característiques numèriques.

9/ EL CINTURÓ D'ORIÓ 
Coneixements del medi  i ciències socials i llengua catalana.  Joc de nit i dinàmica posterior entorn a les constel·lacions, la mitologia grega i la necessitat de sempre de l’home d’interpretar el cel. 

10/ EL TELESCOPI
 
  Àrea de les ciències naturals  Experimentació amb diferents tipus de telescopis. Explicació del perquè dels diferents tipus i experimentació d’enfoc, observació, comparativa entre les imatges obtingues entre els diferents tipus, etc.. 

11/ QUÈ HI HA MÉS ENLLÀ?
  Àrea de les ciències socials i de coneixement del Medi  Entrem en una sala molt especial, la sala del cel profund, on amb projeccions combinades amb efectes 3D i imatges Ḁuorescents viurem la sensació d’estar a l’espai i estudiarem fenò-mens de l’espai. 

12/ A VOLTES AMB LA FÍSICA
  Àrea de l’Activitat física.   Activitat conjunta.  Dividit en grups realitzarem una competició esportiva intensiva amb la pràctica de diferents esports i activitats físiques.  Analitzarem els resultats prova a prova i en el seu conjunt per descobrir quina ha estat la clau de l’èxit del millor equip.

 

CATÀLEG COLÒNIES ESTIUCONTACTA amb EIX ESTELS

 

 

Llocs de l'activitat: