T. síntesi EL MONESTIR DE POBLET

La millor proposta en Treballs de síntesi i estades per a la secundària.

 • Secundària 2019/20
 • Secundària 2019/20
 • Secundària 2019/20
 • Secundària 2019/20
 • Secundària 2019/20
 • Secundària 2019/20
 • Secundària 2019/20
 • Secundària 2019/20
 • Secundària 2019/20
 • Secundària 2019/20
 • Secundària 2019/20
 • Secundària 2019/20

troba la teva casa!


El moNEstIr DE poblEt:
lA llEgENDA

 

Les activitats realitzades a la casa s’estructuren sobres els eixos de:

 

A/ El monestir de  poblet, la inḀuència al territori (passat)  i el seu futur  

B/ L’arquitectura cistercenca 

C/ L’entorn: la vida al camp i la vinya 

D/ El paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet

 

 

treball síntesi biodiversitat

 

La proposta compta amb un total de 13 activitats realitzades a Villa Engràcia més un annex amb 8 activitats més (ampliació treball de
síntesi) a realitzar a la tornada.

 

Una bona part de les activitats es realitzen utilitzant les TIC, amb recursos com els codis QR, la realitat augmentada o la geolocalització. Activitats ideals per a joves nadius digitals que mitjançant uns recursos que els són molt propers tindran l’oportunitat de descobrir poblet, el seu entorn i el seu llegat històric.


Totes les activitats realitzades a la casa de colònies són totes interdisciplinars i s’adapten al currículum del nivell cursat pels participants.

treball síntesi

 

 

treball síntesi

 

1/ DINÀMIQUES DE PRESENTACIÓ  Presentació del treball de síntesis  i de les activitats, explicació de les normes i sistema de valoració. Entrega del dossier.

2/ CURIOSITATS. PUNT DE PARTIDA   Llengua catalana  Dinàmica grupal. Objectiu: respondre 100 preguntes relacionades amb l’eix conductor.

3/ A VEURE QUÈ HI HA?  
Coneixements del medi i ciències socials Projecció + debat.  L’Orde del Cister a Catalunya, el  paper dels Monestirs a l’època, el domini del territori i la seva evolució posterior i decadència.

4/ ELS HABITANTS DEL CISTER Ciències socials i coneixements del medi Dinàmica per equips  amb “tablets” i codis QR descobrint els personatges més emblemàtics relacionats amb el monestir de Poblet.  Mitjançant les tic

 

5/ QUE BAIXO!  Coneixements del medi i ciències físiques  Treballarem l’estudi de la veloci-tat aproἀtant el mostreig de marques de la baixada per la tirolina.

6/ ORA ET LABORA? AL CENTRE! 
Educació física
  Tir amb arc: A partir d’una activitat merament lúdica, treballarem, per grups, la velocitat, la força i l’estadística com a eina predictiva.

7/ EL RETAULE DESAPAREGUT
  Llengua catalana  Joc de nit i  dinàmica de grup. Que són els retaules i la seva importància com a element de comunicació. Debat: el mercat del comerç de l’art i la necessitat de defensar-lo.

8/  EL MONESTIR MISTERIÓS  Llengua catalana Joc de pistes realitzat  amb smartphones on gràcies a una “app” estudiarem les diferents carac-terístiques arquitectòniques dels monestirs. Mitjançant les tic

9/ EL TERRITORI  
Coneixements del medi i geografia  Trecking als voltants de Villa Engràcia per observar i catalogar els diferents accidents geogràἀcs que hi  trobem.


10/ LA VINYA DEL MONESTIR I LA SEVA SUBSISTÈNCIA 
Coneixements del medi, Ed.  física i medi social  Excursió en BTT.  Ens desplaçarem ἀns al Castell de Milmalda, durant el recorregut podrem observar el territori, i arribats a Milmalda treballarem la Vinya.

 

11/ LES IMATGES MALEÏDES  Ciències socials i coneixements del medi  i ciències naturals  Visita al Monestir de Poblet.  Interpretació arquitectònica i històrica mitjançant “tablets”. Mitjançant les tic

 

12/ PER ON ANEM? EL PNIN DE POBLET Matemàtiques  El sistema d’orientació dels grans senders. Activitat d’orintació per un tram del GR que recorre tota la Ruta del Cister

 

13/ A VOLTES AMB LA FÍSICA  Educació física   Competició esportiva de diferents pràc-tiques.   Analitzarem els resultats prova a prova i en el seu conjunt per descobrir quina ha estat la clau de l’èxit del millor equip.

 

CATÀLEG COLÒNIES ESTIUCONTACTA amb EIX ESTELS

 

Llocs de l'activitat: