FLOR DE NEU, SANT JORDI CASTELL DE L'ARENY

Plaça Major, 4 08619 CASTELL DE L'ARENY

  • Galería

 

Ruta proposada: BARCELONA - MANRESA - BERGA - VILADA - CASTELL DE L'ARENY

Sortir de Barcelona direcció MANRESA - Túnel del Cadí, per l'anomenat Eix del Llobregat (E-9)

Si agafeu l'autopista de Terrassa a Manresa : cal dir que l'autopista s'acaba més enllà de Manresa prop de Sant Fruitós de Bages - Sallent), la qual cosa a nosaltres ja ens va bé. Tingueu present que és una autopista dita "de muntanya".

En definitiva, el que cal tenir en compte és que la nostra ruta es desenvolupa en la seva majoria per la carretera comarcal C-16 (Eix del Llobregat, ruta europea E-9), i que cal anar seguint els indicadors de MANRESA - BERGA - Túnel del Cadí.

No cal creuar el casc urbà de cap població (si no ens hi obliguen), per tant no hi ha perill de no trobar els indicadors.

Així doncs, un cop arribats a MANRESA (si heu anat per la carretera) o passada aquesta important població, capital del Bages i coneguda com el "Cor de Catalunya", cal seguir per la comarcal C-16, sense deixar-la en cap moment (a excepció, és clar de "necessitats ineludibles") i sempre direcció BERGA, bonica ciutat, capital del Berguedà i famosa per les seves Festes de la Patum, el Santuari de Queralt, i els bolets.

Però, tal com ja s'ha dit, cal seguir per la carretera —que no passa per l'interior de Berga— direcció Túnel del Cadí.

ATENCIÓ :

Un cop passat el túnel de BERGA (l'únic túnel que hi ha, a la carretera, al pas per aquesta població), cal deixar la C-16, per agafar la carretera C-26 que ens portarà a VILADA (direcció BORREDÀ - SANT QUIRZE DE BESORA - RIPOLL). Així doncs, just acabar el túnel, trobarem una desviació cap a la dreta, i és la que hem de seguir.

Aquesta carretera, és més "autèntica" que no pas la C-16, gaudiu-la sense presses.

Passarem pel viaducte de la Baells, sobre el pantà del mateix nom, i sempre seguint els indicadors de VILADA - BORREDÀ - SANT QUIRZE DE BESORA - RIPOLL.

De Vilada a Castell de l'Areny

Arribats a VILADA (atenció: en aquesta petita població la carretera passa per les afores del nucli urbà antic), cal seguir endavant, preparant ja tots els nostres sentits per gaudir ben aviat d'un dels molts bonics racons d'aquesta comarca: Castell de l'Areny.

És a dir, creuem VILADA i seguint per la mateixa carretera C-26, direcció BORREDÀ - RIPOLL molt aviat (dins d'una doble corba) trobem a mà esquerra un indicador que ens assenyala el camí del nostre destí: Castell de l'Areny. Abans haurem trobat un altre indicador també a mà esquerra (però que no hem d'agafar) que diu SANT ROMÀ DE LA CLUSA (un bell paratge que tampoc us heu de perdre).

Sense dubtar-ho, ni un moment, seguir per aquesta carretera forestal, asfaltada i en molt bon estat. Uns 5 Km. i ja som a Castell de l'Areny.

Deixeu el cotxe a l'aparcament, just abans d'entrar al nucli del poble, a una plaça que hi ha a mà esquerra.