LA PERDIU

La Garriga de Dalt, polígon 8, parcel·la 135 17761 CABANES

La Perdiu és una Granja Escola que ofereix activitats a tot tipus de persones per poder gaudir de la natura i dels animals.

  • Galeria

S'hi va per l'antiga carretera de Figueres a Portbou, abans de Vilabertran hi ha una desviació indicada que hi porta. També des de Pont de Molins, a la N-II, en direcció a la Jonquera, trencant a la dreta després de passar el pont de l'autopista.

Cabanes és un dels pobles de la plana, que malgrat la poca distància que el separa de Figueres, gaudeix d'un bucolisme envejable i que està situat entre dos rius, la Muga i el LLobregat.

Si bé hi ha noticies des de molt antic, de l'església parroquial de Cabanes, l'edifici actual, dedicat a Sant Vicenç és del segle XVIII. A la mateixa plaça de l'església hi ha una capella dedicada a Sant Sebastià, actualment fora de culte, també del segle XVIII. Els vescomtes de Rocabertí eren propietaris del poble, on hi havia un castell al segle XIV, del qual només resta una mena de torre. no es veuen cases antigues, com passa a la majoria dels pobles d'aquesta banda, a causa de la gran inundació de 1421, que va arrasar cases i terres.